My B-day! Yheeej...2

Igår va det min födelsedag,den började dock inge vidare alls, utan i tårar,men slutade jätte bra! Verkligen  oförväntat med tanke på mina fyra senaste födelsedagar. Vi va hos Patricks föräldrar där vi fikade och åt tårta,som jag faktiskt bakat helt själv! Den gjorde mot min förväntan succe! Efter de så åkte vi hem så jag fick vila en liten stund,orkar inte hur mycket som helst längre..tyvärr. Sen överraskade Patrick mig med att ha bokat bord på gamla blå apelsinen där vi åt en jätte god middag och hade det jätte mysigt! Och ännu bättre blev det när vi kom hem!  Vi behövde lite tid bara vi två. Annars är det alltid massa annat runtikring. Fick jätte fina presenter,och jag älskar presenter! Tusen tack för dom och alla fina gratulationer :)

Sen idag kom min familj och släkt på fika och jag fick även jätte fina presenter av dom. Va jätte kul att min farmors syster va med och sen farmor kille, hade velat att farmor också kunnat vara med.. Saknar henne så!
Men vi hade trevligt! Och nu har alla åkte hem och Patrick är på träning så det är bara jag och Bus hemma.

Ska spela bingolotto när som helst! Yheeej!

My B-day! Yheeej...

Av någon konstig anledning så blir aldrig mina födelsedagar som man tänkt sig.. De är som andras fredag den 13:e. Allt går fel! Dom senaste 3 åren har det vart så,varför just på min födelsedag?! Just nu önskar jag bara att jag fick fira min födelsedag helt ensam långt långt bort!

Graviditeten

Är det bara bra saker med att vara gravid?
Finns det fler nackdelar än fördelar? Såhär anser jag.

Nackdelar

Man blir extremt lätt irriterad.

Inte alla men många,går upp en hel del i vikt,vilket för många är jobbigt både psykiskt och fysiskt.

Du blir trött snabbt och oftare.

Självförtroendet får sig en omgång till och från.

Brösten blir tyngre.

Du kan få foglossningar,vilket kan göra fruktansvärt ont.

Du kan inte leva ditt gamla liv på samma sätt som innan.

Vännerna sätts på prov och många försvinner.

Lederna blir stela och kan göra ont.

Du kan få bristningar både på bröst,rumpa och mage om du har riktig otur.

Många oroar sig starkt inför födseln och är jätte rädda för att föda!

Fördelar

Du bär på det finaste två människor kan skapa tillsamans.

Brösten blir större.

Levern får vila upp sig rejält.

Du mognar och växer in i en ny roll.

Känner en oberskrivlig lycka när du och din partner får se bebisen för första gången på ultraljudet.

Jätte mysigt att både känna och se hur det rör sig och sparkar i magen.

Känslan av att få längta efter att se hur den lille ser ut är underbar.

Du får veta vilka vänner som verkligen är dina vänner.

Är grymt kul och handla massa baby saker.

Hur stolt skulle du inte va efter att först ha burit på erat barn i nio månader och
sen att få äran att föda de,vilken känsla!


Finns säkert många fler för och nack delar men jag nöjer mig såhär.
Dom sk källorna är vänner och bakanta.


Anledningen till att jag skrev dom här två listorna var pga att många är både rädda för att bli och va gravida just kanske för dessa punkter. Andra kanske inte riktigt förstår hur jobbigt det faktiskt kan vara ibland. Ingen kvinna orkar  vara super women konstant. Allt i livet har för och nackdelar som man måste kämpa med att ta sig igenom och leva med om man verkligen vill något.

Jag tycker att trots vissa nackdelar så är det underbart att vara gravid i grund och botten,sen spelar det ingen roll att man gnäller och klagar ibland,det måste man få göra. Och ja, de är svårt för folk att förstå som inte själva är eller har varit gravida,men acceptera att det är som det är,de kommer du själv behöva när det är du som är gravid sen.







Vecka 34+2



Tänk att Bebis är så stor nu, Inte långt kvar alls nu!! Tok längtar något obeskrivligt!
Vår älskade Bebis!

Mörbultad

Vaknade nyss, dock inte utvilad som jag hoppasts..Händerna och fötterna var svullna som bara den! Skulle resa mig ur sängen och de kändes seriöst som att jag skulle blivit 60 år äldre!! Ryggen, buken, magen, fötter och händerna, allt va som förlamat. Går typ inte att böja. Den glamorösa tiden i graviditeten är då verkligen över.. Nu är det bara den sista tuffa månaden kvar och sen den stora dagen!

Skrev lite med K på facebook igår, hon och hennes kille ska också ha barn fast nu i slutet av maj. Lyckligtvis nog så har hon inte svällt så som jag har gjort. Jag önskar dom all lycka!

Va även hos BM igår och kollade alla mina värden och hjärtslagen på Bebis, allt såg bra ut,vilket var skönt! BM klämde en hel del på magen för att känna om bebis har vänt på sig och de hade den, nästan helt och hållet. Hon sa att värkarna jag har till och från i buken kan orsakas av att bebis håller på att vända sig till rätta inför födseln. Så de va inget att oroa sig över, trots att de är en obehaglig känsla.

Va inget fint väder idag och inte speciellt varmt heller,vilket är skönt för mig. Eftersom jag fyller år på lördag så ska jag storstäda lägenheten lite senare tills familjerna och släkten kommer på besök för att fira mig. Sen ska jag bada Bus så hon är ren och fin, tvätta det sista i tvättstugan och sen till sista ta en powernap!

Hoppas på bättre väder till kvällen med tanke på att vi ska grilla med Batte, Denice, Emil & Klara! :)




Vecka 34, underbart väder & en svälld Sandra!

Idag måste det vara årets varmaste dag! Jag har svällt upp som en stor luft ballong och har oturen med mig att få känna på  hur det känns att ha foglossningar.. Varför just idag? Sover inge bra längre heller.. hur jag än ligger så ligger jag obekvämt och vaknar titt som tätt. Inte konstigt att man är trött och slut hela tiden. Känns verkligen att allt börjar bli jobbigare nu, man ska hinna med allt hemma, tvätta, städa, hålla de rent och snyggt,laga mat, vara social med vännerna, umgås med familjerna, ha tid till varandra, vara glad och pigg och vara gravid! Men snart säger de STOP! Jag orkar inte med allt snart,inte som allt är just nu iaf.

Idag är det vecka 34, Bebis har nog sovit hela förmiddagen,har inte känt så mycket rörelse än. Men de brukar komma igång mer mot eftermiddagen. När min älskade man kommer hem ska vi till kyrkan och kolla vilka tider som finns inför dopet. Är så många barn som föds iår så de är lika bra att vara ute i tid. Kommer nog inte bli Kristine kyrkan som vi sagt tidigare,vi hittade på en annan kyrka när vi va ute och gick i lördags kväll,Stora kopparbergs kyrka. Den va betydligt mycket mysigare och finare i våra ögon. Vi vill helst ha dopet i julie början av agusti. Så jag hoppas det finns någon tid där ikring.


Killar

Ibland blir  jag så sjukt less på killar! Visst,jag har ett förhållande och ska vara lycklig men inget förhållande är perfekt. Vissa människor verkar tro att man har de dåligt bara för att man kanske är oeniga om en sak. Men hur som helst,de jag ville komma till är att trots att man älskar någon så vill man bara ha ihjäl varandra vissa stunder,jag kan iaf känna så. Vet inte om det är pga alla hormoner som spökar inom en just nu,men guud va trög människan kan vara ibland!! Killar kanske generellt är sämre på att lyssna? Trots att han finns där så känner jag mig ensam ibland. Han vet ju inte hur de är att vara gravid och han kan nog inte riktigt sätta sig in i situationen heller.. En gång fick jag till svar att : Ni kvinnor är ju gjorda för att föda barn.
Sant! Men betyder de att allt bara ska vara bra då? Jag har aldrig fött ett barn och jag är,om jag ska vara helt ärlig,skit nervös och rädd för att göra de. Hela ens liv förändras när man blir gravid,psykisk och fysiskt. Men dom förstår inte de. Tror nog inte dom riktigt kommer förstå förens dom väl står där bredvid på själva förlossningen och ser en kämpa för att få ut de lilla livet! Blir bara så irriterad vissa stunder när dom tar allt så lätt, lyssnar dåligt och visar mer intresse för allt runt omkring. Sen kan jag erkänna att iaf jag är ett riktigt hemskt hormonmonster ibland. Men de hör väl till? Eller?

Första helgen i Maj

Måndag morgon och de är sol ute! Yheeej! Igår va jag och min underbara man till rättviks marknad en sväng, köpte varsin mjukglass och tog en promenix ut på långbryggan. Va sjukt varmt igår vilket va underbart!
Efter de åkte vi till svärmor & svärfar för lite grillat,efterlängtat! Therese och Björn kikade förbi på en bit mat också. Fick veta en jätte rolig nyhet igår,de gjorde min dag! Vi avslutade kvällen med lite fotboll och ett snabb besök hos bästa Emelie. Tog en sväng till hennes nya lägenhet som va tok mysig! Kul att hon trivs så bra. Hel mysig dag!

Bebis väger nu 2,6 kilo och är 39 cm lång! Tiden går sjukt fort :) Känns verkligen att det är något ganska stort där inne nu! När bebis sparkar rör sig hela magen. De blir liksom som en svallvåg. Man ser tydligt när bebis trycker ut foten i magen,obeskrivlig känsla! Har dock köpt stödstrumpor nu,sväller så lätt nu när det är varmt! Har klarat mig från bristningar än så länge så jag hoppas jag slipper råka ut för de.. Annars känns de hur underbart som helst! Snart dags att packa förlossnings väskan!




Vem är din kärlek?

Kärleken är blind brukar vissa säga, de är något jag vet är sant. Trots att man har ett förhållande och är lycklig med en person så stämmer den repliken in ganska bra i en del fall. Vad är kärlek och vad betyder kärlek? För somliga,helt oförklarligt,svalnar kärleken. För andra, är den helt förlorad..Men kärleken kan även finnas,om det så bara är för en kväll. Sen finns det en annan sorts kärlek, den elakaste sorten som nästan tar kål på sina offer, Den kallas obesvarad kärlek.. En del människor har oturen att stöta på just den sortens kärlek för ofta. Och en del vill bara inte inse sanning och hur det egentligen kanske är. Jag var en av dom. Jag blundade för allt som faktiskt egentligen var sant. Spelade ingen roll vad mina vänner eller familj sa, för i mina ögon ville han ha mig, jag brukade säga till mig själv att de kommer bli bättre,ha tålamod. Men tålamodet blev till svartsjuka och svartsjukan blev näst intill besatthet. De låter hel konstigt,jag vet. Men då i de ögonblicket så ser man och vet inget annat. Man ser inget annat en just den personen. De spelade heller ingen roll hur många andra han va med under tiden, eller hur många tårar som fälldes,de fanns bara han. Men! Hur mycket ska man stå ut med innan man inser hur det egentligen är? Det enda man gör är att bryta ner sig själv. När man väl inser de och hur den andra personen egentligen är och kan sakta men säkert gå vidare med livet,den känslan är obeskrivlig! Jag va singel ett bra tag innan jag ens kollade på killar.  När jag väl började känna mig mogen för att verkligen träffa någon, så fanns han mitt framför ögonen på mig,och hade gjort en bra tid innan också. Lyckligtvis så visade de sig vara min soulmate som jag nu väntar vårat första barn med! Ibland måste man öppna ögonen och se bortom de sk skalet på folk.


RSS 2.0